torstai 11. joulukuuta 2014
Yksinkertainen Shepherd's pie eli liha-perunasoselaatikko
Paimenen piiras sopii moneen nälkään aina lounaasta yöruokaan asti ja on helppo valmistaa yli jääneestä perunamuusista. Tämä on yksinkertaistettu versio englantilaisesta piiraasta jossa lampaan jauhelihaan lisätään sipulia, porkkanaa, tomaattipyrettä ja worcesterkastiketta.
800 g jauhelihaa
2 sipulia
2 valkosipulin kynttä
mustapippuria
yrttiseosta
suolaa
2 L perunamuusia
8 kananmunan keltuaista
kermaa
Kuori ja silppua sipulit. Freesaa sipulisilppua voissa hetki pannulla. Lisää jauheliha ja murskatut valkosipulin kynnet. Ruskista ja mausta. Kaada n. 20 X 35 cm kokoisen vuuan pohjalle. Sekoita keltuaiset perunamuusin joukkoon. Notkista tarvittaessa kermalla. Levitä jauhelihan päälle puolet muusista. Loppu pursotinpussiin ja nätit kuviot pintaan. Paista 225 asteessa n. 25 min kunnes kauniin ruskea.
Tunnisteet:
jauheliha,
liha-perunasoselaatikko,
perunamuusi,
Shepherd's pie
Sijainti:
Turku, Suomi
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Blogiarkisto
-
►
2016
(9)
- ► helmikuuta (2)
- ► tammikuuta (3)
-
►
2015
(28)
- ► joulukuuta (2)
- ► marraskuuta (2)
- ► heinäkuuta (3)
- ► toukokuuta (2)
- ► huhtikuuta (3)
- ► maaliskuuta (4)
- ► helmikuuta (1)
- ► tammikuuta (2)
-
▼
2014
(42)
- ▼ joulukuuta (5)
- ► marraskuuta (5)
- ► heinäkuuta (3)
- ► toukokuuta (4)
- ► huhtikuuta (9)
- ► maaliskuuta (5)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Tässä kohtaa saa sanoa mielipiteensä. Kiitos.