maanantai 20. heinäkuuta 2015

Gnocchit ja tomaattisoosi



Kasviruoka linjalla mennään taas, kun tuntuvat olevan niin suosittuja tällä hetkellä. Hiukan ylikypsät tomaatit sopii tähän ruokaan erinomaisesti.

Kastike


600 g tomaatteja
2 solo valkosipulia
3 rkl sokeria
chilisoosia
mustapippuria
oreganoa
suolaa
parmesaania
tuoretta basilikaa

Kalttaa tomaatit. Tee ristiviilto tomaattien päihin ja käytä hetki kiehuvassa vedessä. Kuori alkaa käpristyä, kun sen voi poistaa. Poista kuoret, kannat ja kovat keskiosat käsin murskaamalla kattilan päällä. Kuori ja murskaa valkosipulit. Lisää kattilaan kaikki muut paitsi parmesaani ja basilika. Kiehauta ja jätä hautumaan miedolle lämmölle kannen alle.

Gnocchit


600 g perunoita
n.2 dl vehnäjauhoja
1-2 kananmunaa
parmesaania

Kuori ja keitä perunat. Muusaa perunat perunaprässillä. Lisää jauhot, muna(t) ja noin kourallinen raastettua parmesaania. Vaivaa tasaiseksi ja kiinteäksi. Lisää jauhoja tarvittaessa.  Rullaa taikinasta peukalon paksuisia nauhoja. Pätki nauhat kahden sentin pätkiksi. Tässä kohtaa lisää tomaattisoosiin kourallinen parmesaaniraastetta ja ruukullinen leikattua basilikaa. Keitä gnocchit suolatussa vedessä. Keittämiseen menee vain hetki, kun gnocchit nousevat pintaan nosta ne reikäkauhalla tomaattisoosiin. Tarkista maku ja tarjoile.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tässä kohtaa saa sanoa mielipiteensä. Kiitos.