sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Hawaijinleike ja The perunamuusi


Teki mieli perunamuusia, kuohkeaa ja suussa sulavaa. Leike tuli sivutuotteena kun oli possunfilettä jääkaapissa ja ananasviipalepurkki kuin tilauksesta kuivaruokakaapissa. Koristetta vaihtamalla leikkeestä saa myös wieninleikkeen pohjoismaisen version, sitruuna, anjovisfile ja kaprikset. Perinteisesti wieninleike valmistetaan vasikanlihasta ja tarjoillaan sitruunan ja persiljan kera.
Hawaijinleike


200 g porsaan ulkofilettä
kananmuna
vehnäjauhoja
korppujauhoja
mustapippuria
suolaa
ananasviipale

Poista fileestä kalvot (mikäli on). Nuiji ohueksi keskeltä aloittaen kaksinkertaisen tuorekelmun tai pakastepussin alla. Ota kolme lautasta, Laita ensimmäiseen suolalla ja pippurilla maustetut vehnäjauhot, toiseen rikottu muna ja kolmanteen korppujauhot. Pyörittele leike jokaisen lautasen kautta. Paita pannulla miedolla lämmöllä runsaassa voin ja öljyn sekoituksessa tai juoksevalla paistorasvalla kullanruskeaksi. Huuhtele pannu. Nosta hiukan lämpöä ja paista ananasviipale voinokareen kanssa kullanruskeaksi.

The perunamuusi


1,5 kg jauhoisia perunoita
200 g voita
2 dl kermaa
2 dl maitoa
suolaa

The perunamuusi valmistetaan survimella ei sähkövatkaimella, näin saadaan kuohkea ei liisterimäinen muusi.Kuori ja keitä perunat kypsiksi. Kaada vesi pois kattilasta, Survo perunoita pienemmiksi. Nakkaa huoneenlämpöinen voi paloina kattilaan. Lisää kerma ja maito, Sekoita kauhalla, survo tarvittaessa sileämmäksi. Mausta suolalla. Aidon perunamuusin tunnistaa perunan paloista ;) Tästä ohjeesta tulee 4-5 annosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tässä kohtaa saa sanoa mielipiteensä. Kiitos.