perjantai 2. toukokuuta 2014
Hunajaiset ilta- ja aamupala sämpylät
Tässä on nopea ja helppo ohje neljän ison sämpylän valmistamiseen.
2,5 dl lämmintä vettä
1 rkl sokeria
3 rkl hunajaa
2,5 dl täysjyvä sämpyläjauhoja
0,5 pss kuivahiivaa
n. 4 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
50 g sulaa voita
1 kananmuna voiteluun
Mittaa kulhoon reilusti kädenlämpöinen vesi (42 C). Lisää sokeri, hunaja, täysjyväjauhot ja hiiva, sekoita. Lisää vehnäjauhot, suola ja voi. Vaivaa taikinaa n. 5 min. Anna taikinan levätä 10 min., jaa taikina neljään osaan ja pyörittele sämpylöiksi. Tee terävällä veitsellä kolme viiltoa sämpylöiden pintaan. Kohota sämpylöitä liinan alla 30 min. Voitele sämpylät munalla johon on sekoitettu tilkka vettä. Paista 225 C 15 min., jäähdytä liinan alla.
Sijainti:
Turku, Suomi
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Blogiarkisto
-
►
2016
(9)
- ► helmikuuta (2)
- ► tammikuuta (3)
-
►
2015
(28)
- ► joulukuuta (2)
- ► marraskuuta (2)
- ► heinäkuuta (3)
- ► toukokuuta (2)
- ► huhtikuuta (3)
- ► maaliskuuta (4)
- ► helmikuuta (1)
- ► tammikuuta (2)
-
▼
2014
(42)
- ► joulukuuta (5)
- ► marraskuuta (5)
- ► heinäkuuta (3)
- ▼ toukokuuta (4)
- ► huhtikuuta (9)
- ► maaliskuuta (5)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Tässä kohtaa saa sanoa mielipiteensä. Kiitos.