perjantai 2. toukokuuta 2014

Hunajaiset ilta- ja aamupala sämpylät


Tässä on nopea ja helppo ohje neljän ison sämpylän valmistamiseen.

2,5 dl lämmintä vettä
1 rkl sokeria
3 rkl hunajaa
2,5 dl täysjyvä sämpyläjauhoja
0,5 pss kuivahiivaa
n. 4 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
50 g sulaa voita
1 kananmuna voiteluun

Mittaa kulhoon reilusti kädenlämpöinen vesi (42 C). Lisää sokeri, hunaja, täysjyväjauhot ja hiiva, sekoita. Lisää vehnäjauhot, suola ja voi. Vaivaa taikinaa n. 5 min. Anna taikinan levätä 10 min., jaa taikina neljään osaan ja pyörittele sämpylöiksi. Tee terävällä veitsellä kolme viiltoa sämpylöiden pintaan. Kohota sämpylöitä liinan alla 30 min. Voitele sämpylät munalla johon on sekoitettu tilkka vettä. Paista 225 C 15 min., jäähdytä liinan alla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tässä kohtaa saa sanoa mielipiteensä. Kiitos.