maanantai 5. toukokuuta 2014

Välimerelliset feta-lihapullat




Posti toi Eiringiniltä palkinnoksi saadun De Buyerin hiiliteräspannun. Suunnitelmissa oli testata pannu Elvis-burgereilla, mutta suunnitelmat ja tilanteet muuttuu. Nyt tarvittiin naposteltavia lihapullia, ei kuitenkaan mitään coktailpullia. Burgereita sitten myöhemmin. Mikään ei estä hukuttamasta näitä pullia tomaattisoosiin, vaikkapa suosittuun #muttisoosiin ja nauttimaan pastan kera.

400 g rasvaista jauhelihaa
1 muna
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 tl mustapippuria rouhittuna
1 tl suolaa
1 rkl paprikajauhetta
1,5 rkl välimerenyrttiseosta

100 g hyvää feta-juustoa

Kuori ja siluppua sipuli ja valkosipulin kynnet pieneksi silpuksi. Vaivaa kaikki aineet, lukuunottamatta fetaa, keskenään ja pyörittele halutun kokoisiksi palleroiksi ölytyin käsin. Kuutioi feta ja paina palleron sisään. Siisti pallerot pyöreiksi ja ruskista pannulla voissa. Kypsennä 10-15 min. 200 C, jos hukutat pullat kastikkeeseen ei sinun tarvitse käyttää niitä uunissa, vaan hauduttelet kypsäksi kastikkeessa.

"Pirun pieni pannu"
Voittoisa kuva FB:n Naamakokki-sivustolla

Palkintopannu de Buyer hiiliteräs 28 cm
Suurkiitokset Eiring ! Paras pannu ikinä !

4 kommenttia:

  1. Paljon onnea voitosta!:)

    Hyvät ainekset lihapullissa. Välimeren maut ovat suosikkejani ja feta on tietenkin ihanaa.:)

    VastaaPoista
  2. Onnea voittajalle ja hyvältä näyttää lihapullat :) Odotan innolla sinun Elvis- burgereita, kuulostaa hyvältä!

    VastaaPoista
  3. Kiitos Peggy ! Burgereita joutuu vielä vähänaikaa odottamaan nyt on tulossa makkaraa 17.5. pidettävää ravintolapäivää varten.

    VastaaPoista

Tässä kohtaa saa sanoa mielipiteensä. Kiitos.