tiistai 30. kesäkuuta 2015

Helpot ja herkulliset kasvispihvit



Erittäin helpot ja herkulliset kasvispihvit saavat jopa lihansyöjän suun kääntymään hymyyn. Kaiken lisäksi pihvit ovat gluteenittomia ja maidottomia.

5 porkkanaa raastettuna
perunaa raastettuna
kaalia raastettuna
1 iso sipuli silputtuna
2 dl kaurahiutaleita
2 kananmunaa
mustapippuria rouhittuna
yrttimausteseosta
suolaa

Sekä perunaa että kaalia raastetaan sama määrä kuin porkkanaa. Raaste saa olla karkeaa jotta pihveistä tulee rapsakoita. Sekoita kaikki aineet keskenään ja paista ohukaispannussa pihveiksi.

lauantai 27. kesäkuuta 2015

Raparperi-appelsiinihillo ja mantelipannari



Raparperitosca-piirakasta yli jääneet raparperit ja ruokakassin mukana tullut mantelimaito jalostuivat hilloksi ja pannariksi. Piirakka oli blogista Viljattoman Vallaton. Tein sen vehnäjauhoilla ja se oli niin hyvää ettei siitä ehditty ottaa kuvaakaan, kun se jo oli kadonnut tuulensuojaan.

Raparperin ja appelsiinin yhdistäminenkin tapahtui jääkaapin ehdoilla. Eikä lainkaan hassumpi lopputulos. Pannarista ei tullut niin kuohkeaa kuin maidosta tehtynä, mutta kehuja sai sekin.

Raparperi-appelsiinihillo


1,5 L raparperia
1 iso appelsiini
2,5 dl sokeria
vettä

Huuhtele ja paloittele raparperi. Pese appelsiini huolellisesti haalealla vedellä, raasta kuori ja purista mehuksi. Nestettä tarvitaan 1,5 dl, joten lisää tarvittaessa vettä. Laita kattilaan neste, raparperit ja kuoriraaste. Kiehauta, laske lämmöt miedolle ja lisää sokeri. Hauduta kannen alla pehmeäksi. Jos haluat kiinteämpää hilloa poista kansi ja keittele kasaan. Kaada kuuma hillo desinfiotuihin lasipurkkeihin, sulje kannet ja anna jäähtyä huoneenlämpöisiksi.

Mantelipannari


1 L mantelimaitoa
6 munaa
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
75 g voisulaa
6-7 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää sokerit, voisula, mantelimaito ja sekoita. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää mantelimaitoseokseen. Sekoita hyvin ja anna turvota noin 15 min. Sekoita ja kaada leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille. Paista 225 C 35-40 min.

keskiviikko 27. toukokuuta 2015

Merguez-pasta ja parempi makkarasoosi



Sain Snellmannilta maisteltavaksi All Natural-makkaroita. All Natural-makkaroissa on lihan lisäksi ainoastaan vettä, perunajauhoa, merisuolaa ja mausteita. Minulla oli maistelussa Bratwurst, Lenkki luonnonkuoressa ja Merguez. Chorizoa olisin mielelläni maistellut mutta, ei ollut kauppojen hyllyille vielä ehtinyt.

Bratwurstit saivat värin pintaan pannulla ja olutta kyytipojaksi, toimii. Lenkistä tein kastikkeen ja Merguezista pastan.


Merguez-pasta


1 pkt All Natural Merguez
400 g tomaattimurskaa
1 sipuli
1 solo-valkosipuli
1 lihaliemikuutio
rouhittua mustapippuria
välimeren yrttimausteseosta
suolaa
200 g tagliatelle-pastaa

Suikaloi sipuli, murskaa valkosipuli ja pilko makkarat. Kuullota sipuleita hetki pannulla. Lisää makkarat ja ruskista. Lisää tomaattimurska, tilkka vettä, lihaliemikuutio ja mausteet. Kiehauta ja anna hautua sen aikaa kun keität pastan. Valuta pasta ja kippaa kastikeeseen, pyörittele sekaisin jotta kastike imeytyy pastaan. Tarjoile!

Parempi makkarasoosi


1 pkt All Natural lenkki
1 sipuli
1 lihaliemikuutio
50 g voita
50 g vehnäjauhoja (3/4 dl)
5 dl vettä
suolaa

Sulata voi kattilassa. Lisää jauhot ja paahda tumman ruskeaksi kokoajan sekoittaen. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Lisää lihaliemikuutio ja anna hautua kannen alla. Silppua sipuli ja paloittele lenkki. Kuullota sipuleita hetki pannulla, lisää makkarat ja ruskista. Kaada kastikkeeseen. Lisää tarvittaessa suolaa. Tarjoile kastike keitettyjen perunoiden kanssa.

Jauho-rasvaseoksen paahtamista



tiistai 19. toukokuuta 2015

Gluteeniton mango-juustokakku



Urtekram ja Ruoka.fi järjestivät kilpailun gluteenittomasta leivonnaisesta. Mukaan lähti 34 kovatasoista bloggaria ja minä.
Päässäni ei pyörinyt muuta kuin kauhumuistot päiväkodissa leipomistani gluteenittomista sämpylöistä, joten ei ainakaan niitä. Jääkaapissani oli purkki lisäaineetonta mangososetta. Siitä se sitten lähti ja tämä siitä tuli.


Äänestämään pääset tästä. Kaikkien äänestäneiden kesken arvotaan 3 kpl Urtekram-tuotteilla täytettyjä reppuja (100 €/kpl). Äänestysaikaa on 15.6.2015 asti.

Pohja


3 dl Urtekram kaurajauhoja
1 dl mantelirouhetta
1 dl sokeria
100 g voita

Sulata voi ja sokeri kattilassa. Sekoita kaikki tasaiseksi massaksi ja levitä leivinpaperilla vuoratun irtovuoan pohjalle.
Laita vuoka jääkaappiin.

Täyte


200 g Mango-tuorejuustoa
250 g maitorahkaa
2 dl kermaa
1,5 dl sokeria
6 liivatelehteä
3 rkl sitruunamehua
2 rkl vettä

Vaahdota kerma. Lisää tuorejuusto, rahka ja sokeri. Sulata liotetut liivatelehdet sitruunamehussa ja vedessä kuumentamalla. Sekoita täytteeseen ohuena nauhana. Kaada vuokaan, tasoita ja laita pakastimeen.

Kiille


4 dl mangososetta
0,5 dl sokeria
6 liivatelehteä

Sulata liotetut liivatelehdet ja sokeri desilitrassa juoksevaa mangososetta kuumentamalla, jos käyttämäsi sose on kiinteää lisää tilkka vettä. Sekoita nauhana lopun soseen joukkoon. Kaada varovasti täytteen päälle. Peitä vuoka kelmulla ja laita yöksi jääkaappiin.
Hätäisimmät ei odota koko yötä :).