maanantai 24. maaliskuuta 2014

Arkikeitto



Alkuperäinen resepti on peräisin 60-70 luvun vaihteesta, ajalta jolloin äidit keräsivät ruokakortteja,
Tässäkin tulee todistettua ruuanlaiton helppous ja yksinkertaisuus,
Muutamasta raaka-aineesta saadaan erittäin herkullinen ruoka,
Tässä minun versioni Arkikeitosta,

6 dl vettä
4 dl kermaa
400 g aitoja nakkeja
500 g porkkanoita
750 g perunoita
1 iso sipuli
1 tl kanelia
suolaa






Ruskista nakit. Freesaa sipulit ja porkkanat kattilassa. Lisää kaneli, freesaa vielä hetki.
Lisää vesi, anna kiehua hetki jotta maut irtoavat kattilan pohjasta.
Lisää kerma, keitä kypsäksi n. 15-20 min. Mausta suolalla.

2 kommenttia:

  1. Noniin täällä näkyykin olevan sammaa keittoa, ko mieki keittelin paripäivää sitten :)

    VastaaPoista
  2. Klassikko :) kyllä tätä kelpaa keitellä.

    VastaaPoista

Tässä kohtaa saa sanoa mielipiteensä. Kiitos.