maanantai 17. maaliskuuta 2014
Sinisimpukoita , ranskiksia ja aiolia
Pitkästä aikaa lähikaupasta löytyi tuoreita sinisimpukoita ja vieläpä varsin edullisesti .
Simpukat ovat mainioita alkuruokana tai kuten tässä seurusteluruokana . Simpukoita on hyvä varata noin 250 g ruokailijaa kohti .
Valmista aioli saman päivän aamulla jolloin tarjoat simpukoita jotta se ehtii maustua hyvin .
2 kpl munankeltuainen
1 rkl vaaleata balsamicoa
2,5-3 dl öljyä
3-4 kpl valkosipulinkynttä
suolaa
valkopippuria
1 rkl sitruunamehua
Sekoita balsamico ja keltuaiset keskenään .
Lisää joukkoon öljy ohuena nauhana kokoajan sekoittaen .
Lisää murskatut kynnet ja mausta .
Äyriäislientä , valkoviiniä ja kermaa käyttämällä saat parhaat simpukat .
Tämän äyriäisliemen ohje on vähän ylimalkainen koska se on vähän erilainen jokakerta .
Kourallinen kuorellisia katkarapuja , jokiravun kuoret käy yhtähyvin
Kourallinen freesattuja juureksia , sipulia , porkkanaa , palsternakkaa ja selleriä
5-7 maustepippuria
2 oksaa timjamia
suolaa
Vettä sen verran että ainekset peittyy
Keitä hiljalleen 20-30 min
Puhdistamattomat simpukat
Puhdista ja tarkista simpukat . Irroita parrat ja suurimmat epäpuhtaudet veitsellä varovasti raaputtamalla . Poista rikkinäiset
ja kuolleet (avonaiset ) simpukat . Jos simpukka on vain hieman raollaan
koputtele veitsen kahvalla simpukkaa nähdäksesi sulkeutuuko simpukka .
Kuolleita simpukoita
Nyt on aioli maustumassa , liemi keitetty ja simpukat puhdistettu eli ranskikset uuniin . Itse pidän eniten tikkuperunoista . Simpukoiden keittämisessä tarvitaan väljähkö kattila 5 L on just passeli . Laita kattilaan
3 dl äyriäislientä
3 dl kuivaa valkoviiniä , alkoholitonkin käy
1,5 dl kermaa
kourallinen kevät- tai ruohosipulia
Puhdistetut simpukat
Kuumenna kiehuvaksi , lisää simpukat ja peitä kannella . Keitä 3-5 min. kunnes simpukat ovat avautuneet .
Kaada kypsät simpukat liemineen tarjoiluastiaan . Koristele kevät- tai ruohosipulilla . Tarjoile aiolin , ranskisten , vaalean leivän ja hyvän valkoviinin kanssa .
Simpukat ja ranskikset syödään luonnollisesti sormin pikkulusikkaa tai simpukkapihtejä apuna käyttäen . Leipä dipataan liemeen ja ranskikset aioliin .
Nautinnollisia hetkiä !
Tunnisteet:
aioli,
ranskalaisetperunat,
rokkaavakokki,
ruokablogi,
sinisimpukat
Sijainti:
Turku, Suomi
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Blogiarkisto
-
►
2016
(9)
- ► helmikuuta (2)
- ► tammikuuta (3)
-
►
2015
(28)
- ► joulukuuta (2)
- ► marraskuuta (2)
- ► heinäkuuta (3)
- ► toukokuuta (2)
- ► huhtikuuta (3)
- ► maaliskuuta (4)
- ► helmikuuta (1)
- ► tammikuuta (2)
-
▼
2014
(42)
- ► joulukuuta (5)
- ► marraskuuta (5)
- ► heinäkuuta (3)
- ► toukokuuta (4)
- ► huhtikuuta (9)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Tässä kohtaa saa sanoa mielipiteensä. Kiitos.