torstai 17. huhtikuuta 2014

Yhden padan jauheliha-ihme



Kirppikseltä hankinttua emaloitua valurautapataa piti jollainlailla testata ja mielellään nopeasti. Television ruokaohjelmat oli yhteenaikaan täynnä näitä yhden padan ruokia, helppoja ja nopeita valmistaa. Tässä minun versio.

400 g jauhelihaa, mitä kukakin haluaa käyttää
800 g kiinteää perunaa
1 isohko sipuli
3 valkosipulinkynttä
2 rkl voita
1 tlk(400 g) tomaattimurskaa
1/2 tlk vettä
8 kirsikkatomaattia
1 lihaliemikuutio
kourallinen silputtua persiljaa
1 tl suolaa
1 tl mustapippurirouhetta
1 rkl välimeren yrttiseosta

Ota jauheliha huoneenlämpöön. Kuori ja paloittele perunat. Laita pata liedelle lämpeämään. Kuori ja suikaloi sipuli. Murskaa valkosipulin kynnet veitsen lappeella työlautaa vasten ja poista kuoret. Jos kynsissä on isot kannat, leikkaa ne pois ensin. Voita pataan ja sipulit perään. Freesaa heti ja lisää jauheliha ja ruskista. Lisää loput aineet ja keitä kannen alla kunnes perunat ovat kypsiä n. 20-25 min. Se on siinä ! Pataa lautaselle, ruisleipä ja maitolasi viereen ja ääntä kohti. Aikaa meni alta tunti. Kirsikkatomaatit antaa kivan makeuden ja lisää rock´n rollia saa tuorechilistä.


Kirppislöytöjä. Pata 6 € pikkukasari 1,80 € irtopohjavuoka käyttämätön 4 € kirja 0,50 €.  Paikallinen.Kirpputori.Turku

2 kommenttia:

  1. Minkä kokoinen tölkki tomaattimurskaa ja vettä? Käsittääkseni tölkkejä on monen kokoisia vai?

    VastaaPoista

Tässä kohtaa saa sanoa mielipiteensä. Kiitos.