Tällä reseptillä valmistin ensimmäisen juustokakkuni ikinä ja vieläkin se on yksi parhaista kaikkien valkosuklaa-limen ja muiden liivate viritysten rinnalla. Mansikkasiirappi kruunaa tämän kakun. Pohjan voi tehdä lähes mistä kekseistä tahansa. Murokeksit ainakin toimii hyvin. Monessa ohjeessa kakku jätetään sammutettuun uuniin luukku raolleen ja sitten yöksi jääkaappiin. En ole vielä kertaakaan nähnyt tämän kakun pysyvän sammutetussa uunissa tai menevän yöksi jääkaappiin :).
Pohja
200 g digestive-keksejä
75 g sulaa voita
Murskaa keksit blenderissä tai liinan sisällä mätkimällä. Sekoita keksimurut ja voi keskenään. Laita leivinpaperi irtovuoan pohjalle. Painele keksimassa tasaisesti vuoan pohjalle ja n. 3 cm reunoille. Laita vuoka jääkaappiin.
Täyte
600 g Philadelphia-tuorejuustoa
2,5 dl sokeria
3 munaa
2,5 dl kermaa
1 dl maissitärkkelystä
1 tl vaniljasokeria
puolikkaan sitruunan raastettu kuori ja mehu
Sekoita kaikki aineet keskenään ja kaada vuokaan. Paista 170 C tunti. Sitten voit tehdä niitä vetäytys liikkeitä jos maltat.
Mansikkasiirappi
500 g pakastemansikoita
2-3 dl vettä
1-2 dl sokeria
Aineet kattilaan ja tulille. Keittele kunnes koostumus miellyttää. Tarkista koostumus ottamalla lusikallinen siirappia. Jäähdyttämällä huoneenlämpöiseksi näet minkälainen koostumus. Siivilöi valmis siirappi.
Nautinnollisia vetäytys hetkiä !
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Tässä kohtaa saa sanoa mielipiteensä. Kiitos.