sunnuntai 27. heinäkuuta 2014

Hellettä ja kinkkupiirakkaa



Lämpöä piisaa ! Neste- ja suolatasapainosta on pidettävä huolta. Tässä hyvä suolainen välipala hellepäiviin. Kinkun voit tietysti korvata millä tahansa haluamallasi täytteellä savukala, salami, kebab-lastu jne. ja niiden yhdistelmät esim. kinkku-salami toimii hyvin.

Pohja

6 dl vehnä- tai hiivaleipäjauhoja
1,5 dl perunasosehiutaleita
1 rkl leivinjauhetta
1,5 rkl valkosipulijauhetta
0,5 rkl suolaa
300 g sulaa voita
3 dl maitoa

Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää voi ja maito. Sekoita hyvin. Taputtele taikina syvälle uunipellille, nosta taikinaa myös hieman reunoille.

Täyte

500 g kinkkusuikaleita
500 g juustoraastetta
2 dl kermaa
3 dl maitoa
5 isoa munaa
1 rkl mustapippurirouhetta

Vatkaa kerma, maito ja munat keskenään. Lisää loput aineet. Levitä täyte pohjan päälle.
Paista 180 C 25 - 30 min.



Hyvää loppukesää kaikille !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tässä kohtaa saa sanoa mielipiteensä. Kiitos.