sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Sosekeittojen ABC, samettista ja herkullista helposti

Kukkakaali-vuohenjuustokeitto

Parsakaalisosekeitto
Lähes itsestään valmistuvat sosekeitot ovat erittäin herkullisia ja täyttäviä. Reseptikin on maailman yksinkertaisin. Haluttu juures/kasvis, perunaa, kasvislientä, kermaa/sulatejuustoa ja voita. Vain mielikuvitus on rajana näissä resepteissä. Olen joskus tehnyt parsakeiton parsan kannoista ja kuorista. Käytetään tässä perusreseptinä vaikkapa tuota kukkakaali-vuohenjuustokeittoa. Tästä voit sitten varioida omasi haluamistasi aineksista.

1 osa kukkakaalia
1 osa perunaa
kasvislientä
vuohenjuustoa
voita
valkopippuria
suolaa
hot chili-kastiketta

Nuputa ja paloittele kukkakaali, jätä paksuin kantaosa käyttämättä. Kuori ja paloittele saman verran perunaa. Kukkakaali ja perunat kattilaan, kylmää vettä päälle sen verran että ainekset peittyvät. Kiehauta, lisää kasvisliemikuutio, -fondi tai -jauhe. Keitä kypsäksi. Kaada noin puolet,mielummin yli,  liemestä kulhoon tai kannuun. Lisää paloiteltu vuohenjuusto ja soseuta sauvasekoittimella, lisää voita (sen verran kuin luonne antaa myöden) ja mausteet. Lisää tarvittaessa lientä ja aja sileäksi, sosekeiton tulee olla paksuhkoa ja samettista.

Porkkanasosekeitto

Raksamiehen sauvasekoitin



1 kommentti:

Tässä kohtaa saa sanoa mielipiteensä. Kiitos.