keskiviikko 6. tammikuuta 2016

Kisaevääksi pyttipannua ... ei vaan, Pyttäricakes!



Oli tarkoitus tehdä nuorten leijonien finaalipeliin kisaevääksi pyttipannua, tylsää ja hankala syödä sormin. Käsiini osui kerran käytetty ja jo vähän unohdettukin muffinivuoka, joka piti kiinni suklaamuffineista niin hyvin, että ne oli syötävä lusikalla. Niinpä ajattelin kokeilla pyttipannua siinä. Sipulia ei tietenkään ollut ja ulkona sata astetta pakkasta ja minä jo verskoissa ja villasukissa.

3-5 palaa rapeakuorista maalaisleipää
50 g voita
5-6 nakkia
4-5 keitettyä perunaa
4 munaa
kermaa
150 g pekonikuutioita
mustapippuria


Kuutioi leipä ja uita sulatetussa voissa. Painele kolojen pohjalle leipäkerros. Paloittele nakit ja jaa koloihin. Tee sama perunoille, mutta kuori ne ensin. Riko munat kulhoon, vatkaa rakenne rikki ja lisää vajaa desi kermaa. Kaada kerma koloihin, älä täytä, jätä vähän vajaaksi. Lopuksi pinnalle pekonikuutiot ja mustapippurirouhe. Paista 15-20 min 200 asteessa. Kakkujen irrotuksessa tyyli on vapaa, mutta veitsellä kannattaa irrotella reunoja ennen vuoan ympäri kääntämistä. Ja hei, ei ihan huonot eväät olleetkaan!


3 kommenttia:

  1. Ihan loistava tapa syödä pyttäriä!
    "muffinien" irrotus onnistuu hiukan paremmin, jos laitat kolohin ensin paperisen muffinivuoan. nimimerkillä "itsekin veitsellä irrotellut" ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu toi paperivuoka-vinkki oli tiedos heti noitten suklaamuffinien jälkeen :) ja nää oli taas sen verran rasvaisia ettei tarvinnu kun yläreunat leikata

      Poista
  2. Onnea Mika, voitit tällä pyttipannumuffinien reseptillä vuoden 2016 ensimmäisen ruokahaasteen! Voittajan kunniatehtävänä on järjestää seuraavan kuukauden haastekisa. Julkistathan helmikuun haasteaiheen blogissasi 4.2. mennessä.

    VastaaPoista

Tässä kohtaa saa sanoa mielipiteensä. Kiitos.