torstai 27. maaliskuuta 2014
Päärynäpiirakka
Tämän piirakan tein sillä periaatteella mitä kaapista löytyy.
Makean himo oli jollakin saatava tyydytettyä ja ihan pannukakkuun ja hilloon en tyytynyt.
Täytteeseen voi käyttää tietysti mitä tahansa hedelmiä ja pähkinöitä.
Pohja
150 g voita
3 dl vehnäjauhoja
1 dl tomusokeria
1 kpl muna
Sekoita ensin jauhot, tomusokeri ja sulatettu voi keskenään.
Lisää lopuksi joukkoon muna.
Painele taikina 28 cm:n piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Pistele haarukalla muutamia reikiä taikinan pohjaan.
Paista 5 min. 225-asteisessa uunissa.
Täyte
1 dl kermaa
1 dl sokeria
250 g maitorahkaa
3-4 kpl päärynöitä
3-4 rkl mantelirouhetta
Sekoita sokeri ja rahka keskenään. Vatkaa kerma vaahdoksi.
Sekoita vaahdotettu kerma ja mantelirouhe sokerin ja rahkan joukkoon.
Kuori päärynät. Leikkaa yksi päärynä renkaiksi ja kuutioi loput.
Laita päärynäkuutiot esipaistettuun pohjaan ja kaada päälle täyte.
Paista 35-40 min. 200-asteisessa uunissa.
Pyörittele päärynäsiivut sokerissa ja karamellisoi ne pannulla reilussa voissa.
Laita valmiin piirakan päälle päärynäsiivut ja mantelirouhetta.
Kahvihan sulla oli jo tippumassa :)
Tunnisteet:
kerma,
makea,
mantelirouhe,
piirakka,
piirakkapohja,
päärynäpiirakka,
rahka,
rokkaavakokki,
ruokablogi
Sijainti:
Turku, Suomi
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Blogiarkisto
-
►
2016
(9)
- ► helmikuuta (2)
- ► tammikuuta (3)
-
►
2015
(28)
- ► joulukuuta (2)
- ► marraskuuta (2)
- ► heinäkuuta (3)
- ► toukokuuta (2)
- ► huhtikuuta (3)
- ► maaliskuuta (4)
- ► helmikuuta (1)
- ► tammikuuta (2)
-
▼
2014
(42)
- ► joulukuuta (5)
- ► marraskuuta (5)
- ► heinäkuuta (3)
- ► toukokuuta (4)
- ► huhtikuuta (9)
En ole mikään suuri päärynöiden.ystävä mutta ihan tällaisen piirakan tähden.sellaisia voisikin ostaa......
VastaaPoistaOmenoista tulee yhtä hyvä
PoistaKyllä tällä jo makean nälkä lähtee.:)
VastaaPoistaNiin lähtee :)
PoistaHyvältä kuulostaa ja näyttää :)
VastaaPoistakannattaa kokeilla ;)
VastaaPoista