lauantai 27. kesäkuuta 2015

Raparperi-appelsiinihillo ja mantelipannari



Raparperitosca-piirakasta yli jääneet raparperit ja ruokakassin mukana tullut mantelimaito jalostuivat hilloksi ja pannariksi. Piirakka oli blogista Viljattoman Vallaton. Tein sen vehnäjauhoilla ja se oli niin hyvää ettei siitä ehditty ottaa kuvaakaan, kun se jo oli kadonnut tuulensuojaan.

Raparperin ja appelsiinin yhdistäminenkin tapahtui jääkaapin ehdoilla. Eikä lainkaan hassumpi lopputulos. Pannarista ei tullut niin kuohkeaa kuin maidosta tehtynä, mutta kehuja sai sekin.

Raparperi-appelsiinihillo


1,5 L raparperia
1 iso appelsiini
2,5 dl sokeria
vettä

Huuhtele ja paloittele raparperi. Pese appelsiini huolellisesti haalealla vedellä, raasta kuori ja purista mehuksi. Nestettä tarvitaan 1,5 dl, joten lisää tarvittaessa vettä. Laita kattilaan neste, raparperit ja kuoriraaste. Kiehauta, laske lämmöt miedolle ja lisää sokeri. Hauduta kannen alla pehmeäksi. Jos haluat kiinteämpää hilloa poista kansi ja keittele kasaan. Kaada kuuma hillo desinfiotuihin lasipurkkeihin, sulje kannet ja anna jäähtyä huoneenlämpöisiksi.

Mantelipannari


1 L mantelimaitoa
6 munaa
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
75 g voisulaa
6-7 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää sokerit, voisula, mantelimaito ja sekoita. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää mantelimaitoseokseen. Sekoita hyvin ja anna turvota noin 15 min. Sekoita ja kaada leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille. Paista 225 C 35-40 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tässä kohtaa saa sanoa mielipiteensä. Kiitos.