maanantai 7. huhtikuuta 2014

Yllätyskassi MasterChef-tyyliin


Tyttäreni tuli käymään ja toi yllätyskassin tullessaan josta piti sitten loihtia annos. Aineksia olikin melkoisen paljon.

Ensimmäinen ajatuseni oli että "Mitä ihmettä minä näistä teen ?". Kokkaan yleensä fiilis-pohjalta ilman sen kummempia suunnitelmia eli rock´n roll soimaan pannut, kattilat ja veitset esille. Ensimmäiseksi laitoin possun sisäfileen marinoitumaan.

3,5 dl colaa
1 limen mehu
peukalon kokoinen pala raastettua inkivääriä
1/2 tl kardemummaa
1/2 tl mustapippuria
1 tl juustokuminaa
1 tl korianteria
suolaa

Poista lihasta mahdolliset kalvot ja upota marinadiin. Laita jääkaappiin pariksi tunniksi. Eteenpäin sanoi mummo lumihangessa. Seuraavaksi juuresten vuoro.

5 pientä perunaa
1 iso bataatti
1 sipuli
persiljaa
1 appelsiinin mehu
 n. 0,5 dl vettä
2 rkl öljyä
suolaa
mustapippuria

Kuori ja kuutioi perunat ja bataatti. Suikaloi sipuli ja silppua kourallinen persiljaa. Mausta ja sekoita ainekset leikkuulaudalla. Sekoita mehu, vesi ja öljy. Laita juurekset vuokaan ja lisää neste. Paista 200 asteessa noin 2 h. Uunin lämpötilat on kyllä rasittavan yksilöllisiä, oma uunini saa olla säädettynä parikymmentä astetta kuumemmalle. Yli puolet aineista käytetty. Kirsikkatomaatit halkaisin, silppusin kymmenkunta basilikanlehteä ja maustoin mustapippurilla ja oliiviöljyllä. Kananmunasta ja avokadosta tein majoneesin. Munan voi aivan hyvin käyttää majoneesiin kokonaan.
 1 muna
 1 limen mehu
 1 avokadon hedelmäliha
 1 dl öljyä
 suolaa
 silputtua basilikaa

 Laita ainekset korkeaan mukiin lukuunottamatta basilikaa ja sekoita majoneesiksi sauvasekoittimella. Voit tietysti tehdä majoneesin tehosekoittimella. Lisää majoneesiin basilika ja sekoita lusikalla. Laita hetkeksi jääkaappiin. Jäljellä lihan ruskistus ja peti lihalle.


4 porkkanaa
3 kynttä valkosipulia
1 sipuli
1 esikeitetty maissi
marinadia

Kuori porkkanat, valkosipulin kynnet ja sipuli. Paloittele porkkanat, suikaloi sipuli ja valkosipuli. Leikkaa maissista jyvät. Sekoita ainekset ja levitä tasaiseksi kerrokseksi vuokaan. Lisää marinadia sen verran että osa aineksista pysyy kuivana noin kolmasosa. Kuivaa liha ja ruskista tilkassa öljyä. Nosta liha pedille ja peitä vuoka foliolla. Paista 200 asteessa noin 50 min. Jos sinulla on paistomittari niin sen pitäisi näyttää 70 C. Nosta uunista liha ja juurekset. Anna lihan vetäytyä hetki folion alla. Leikkaa liha ohuiksi siivuiksi. Siivilöi paistoliemi ja lusikoi sitä siivujen päälle. Nosta lautaselle juureksia, tomaateja, viisi siivua lihaa ja niiden päälle majoneesia. Koristele juurekset persiljalla.


Mission accomplished !


Nyt voi todeta kuten eräs aloitteleva taikuri aikoinaan "Olin hämmästyneempi kuin yleisö". Yllätyin miten hyvin peruna, bataatti ja appelsiini sopii yhteen. Suosisittelen kokeilemaan . 

Kiitokset tyttärelle.


2 kommenttia:

  1. Hyvännäköinen annos tuli tuosta! Avokadomajoneesi ei kyllä ihan ekana tullut itelle mieleen. :D Meidän bravuuri on peruna-porkkana-bataatti-sipuli -uunijuurekset. Toimii aina kaiken kanssa.
    Tässä vielä linkki, mistä sain inspiraatiota kassin sisältöön: http://goo.gl/UsISDe
    -E

    VastaaPoista
  2. No sehän on aikalailla sama :)

    VastaaPoista

Tässä kohtaa saa sanoa mielipiteensä. Kiitos.