tiistai 22. huhtikuuta 2014

Yhen miähen mehevä omenapiirakka ja vaniljakastike


Näyttäisi tuo "Yhen miähen mokkapala" olevan aivan ylivoimaisesti katsotuin teksti. Niinpä siitä innostuneena kirjoittelen tätä "Yhen miähen"-reseptiä tai siis miksei naisenkin reseptiä. Alkuperäinen resepti on peräisin päiväkodinkeittiöstä jonka muokkasin maistuvammaksi korvaamalla kaikki hömpät voilla ja kermalla.

0,5 dl ranskankermaa
0,5 dl kermaa
1 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
0,5 tl ruokasoodaa tai 1 tl leivinjauhetta
40 g sulaa voita

1 iso omena lohkoina
kanelia
sokeria

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kermat ja sekoita. Lisää lopuksi voi ja sekoita hyvin. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan joka on koltaan noin 15 X 25 cm. Painele omenalohkot taikinaan. Ripottele päälle kanelia ja sokeria. Paista 200 C noin 20 min nätin ruskeaksi.

Vaniljakastike

0,5 vaniljatanko
0,5 dl kermaa
1,5 dl maitoa
3 keltuaista
4 rkl sokeria

Kiehauta kermamaito ja ota pois liedeltä. Lisää halkaistu vaniljatanko ja kaavitut siemenet. Anna hautua 10-15 min. Vaahdota keltuaiset ja sokeri. Kaada kuuma kermamaito vaahtoon ja kypsennä pyöreäpohjaisessa kulhossa vesihauteessa kokoajan sekoittaen kunnes saostunut. Veden ei tarvitse kiehua ns. kaasu pohjassa, koska silloin saat munakokkelia. Siivilöi ja jäähdytä. Toinen tapa on kipata aineet kattilaan, levy neloselle ja sekoittaa kokoajan vimmatusti kunnes saostunut, mutta sillä ei saa yhtä kuohkeaa.

Kiitokset Maijalle alkuperäisestä Åkerin-piirakan reseptistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tässä kohtaa saa sanoa mielipiteensä. Kiitos.