keskiviikko 26. elokuuta 2015

Suvun paras resepti, Mamman pihvipaisti ja lanttu-porkkanakuutiot


Tällä isoäitini vanhalla reseptillä osallistuin Knorrin ja Otavamedian järjestämään blogihaasteeseen. Kilpailu on jo loppusuoralla, mutta vielä ehdit antaa äänesi tästä linkistä. Kilpailu päättyy 31.8.

Tästä tulee niin lapsuus mieleen. Hyvät tuoksut Mamman keittiössä, Mikki Hiiri-lautanen, leikit pihalla ja paljon muuta. Harmi kun rikoin tuon lautasen yhdessä muutossa.

Nämä reseptit on tuotu tähän päivään Knorrin annosfondeilla. Mamma tietysti keitti lihaliemen itse.

Mamman pihvipaisti


1,2 kg naudan tai porsaan kulma- tai ulkopaistia
100 g voita
1 dl vehnäjauhoja
1 L vettä
2 Knorr Fond "du Chef" Rich Beef
suolaa ja valkopippuria

Poista paistista kalvot. Kuivaa ja leikkaa paisti  sentin paksuisiksi pihveiksi.
Paista pihvien pinnat pannulla. Mausta pihvit suolalla ja valkopippurilla.
Sulata ja kuumenna voi padassa. Lisää jauhot ja paahda ruskeaksi.
Lisää kuuma vesi ja sekoita tasaiseksi. Kun kastike kiehuu, lisää annosfondit ja pihvit.
Anna hautua miedolla lämmöllä 2-3 tuntia.

Lanttu-porkkanakuutiot


500 g lanttua
500 g porkkanaa
2 Knorr Fond "du Chef" Herbs
vettä
voisulaa

Kuori ja kuutioi juurekset. Laita juurekset ja annosfondit kattilaan.
Lisää vettä sen verran että juurekset peittyvät. Keitä kannen alla kypsäksi.
Kaada vesi pois ja sekoita joukkoon voisula.

3 kommenttia:

Tässä kohtaa saa sanoa mielipiteensä. Kiitos.